Sienų ir lubų dažymas Vilniuje

Sienų ir lubų dažymas Vilniuje

Sienų ir lubų dažymas – vienas iš paskutiniųjų būsto apdailos etapų, kuomet jau atsiranda estetinis vaizdas ir spalvos. Tinkamai nudažytos lubos bei sienos ilgai atrodys gražiai ir džiugins jus.

Jei planuojate lubų ir sienų dažymą Vilniuje, meistrus išsirinkti bus nelengva, nes puikiai savo darbą išmanančių ir atliekančių specialistų yra nemažai. Svarbu tik tinkamai pasirinkti. Vienas iš paprasčiausių būdų – apžiūrėkite meistrų anksčiau atliktus darbus ar paprašykite ankstesnių užsakovų rekomendacijų – geri meistrai jų turi apsčiai ir tai nesukels nepatogumų.

Sienų ir lubų dažymas Vilniuje
Sienų ir lubų dažymas Vilniuje

Taigi, prieš pradedant darbus, svarbu patalpas tinkamai paruošti dažymui – kuo labiau atlaisvinti patalpas, ne tik kitur perkelti baldus, bet ir nuimti užuolaidų karnizus, nukabinti šviestuvus, paveikslus ir pan., kad būtų kuo laisvesnis priėjimas prie dažomų plotų. Taip pat reikės nuimti grindjuostes ir durų apvadus, uždengti grindis.

Prieš dažymą paviršius būtina tinkamai paruošti, nes dažai suteikia tik spalvą ir paviršiaus apsaugą, tačiau visus nelygumus ir trūkius būtina sutvarkyti iki dažymo. Tinkamai atlikti paruošiamieji darbai palengvina dažymą ir leidžia pasiekti tobulą galutinį rezultatą, todėl šiuos darbus atlikti reikia kruopščiai ir išlaikant technologinius gamintojų reikalavimus.

Dažų pasirinkimas priklausys nuo patalpų paskirties. Spalvos, žinoma, yra „skonio“ reikalas, nors pravartu atkreipti dėmesį į keletą bendrų taisyklių – šviesios, pastelinės spalvos patalpas vizualiai didina, šiltos spalvos sušildo ir suteikia jaukumo, o šaltos kuria erdvės įspūdį, ramina, padeda susikaupti, todėl tinka miegamajam ar darbo kambariui. Na, o dažų blizgumas ir cheminė sudėtis yra svarbūs, nes lemia jų atsparumą ir ilgaamžiškumą, taip pat – valymo ypatumus. Kuo blizgesni dažai, tuo lengviau valyti jų paviršių, todėl jie labiau tiks patalpoms, kuriose didesnė tikimybė ištepti sienas, pvz.,  virtuvei ar vaikų kambariui, taip pat – koridoriui (tokie dažai turėtų būti atsparūs plovimui ir stipresniems valikliams). Mažiau blizgius dažus verčiau palikti miegamajam ar kitoms erdvėms, kur mažesni žmonių srautai, mažiau aktyvios veiklos ir sienos būna švaresnės. Tačiau didžiausią įtaką valymui turi dažų sudėtis ir, kaip taisyklė, tai labai įtakoja gaminio kainą. Atsparumas valymui – tai dažų savybė išlaikyti savo paviršių nepakitusį – nepasikeičia spalva ir paviršiaus blizgesys. Taip pat atminkite, kad ant blizgaus paviršiaus dažymo defektai daug labiau pastebimi! Naujosios kartos dažai gali būti ir magnetiniai, ir fosforiniai, ir t.t.

 

Viena iš MB Būsto Artelė teikiamų paslaugų – sienų ir lubų dažymas Vilniuje. Mes suprantame, kaip jums svarbu pasitikėti meistrais ir sulaukti rezultato, atitinkančio jūsų lūkesčius, todėl visus darbus atliekame nepriekaištingai. Įsiklausome į klientų poreikius, patariame ir padedame rasti kiekvienam klientui tinkamiausius sprendimus, kuriuos visada įgyvendiname laikydamiesi aukštų kokybės standartų. Garantuojame, jog darbus atliksime laiku ir profesionaliai. 

Call Now Button